Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Oreo iskake

Den kjente oreokaken smaker nesten enda bedre som iskake. Denne kan vi lover går ned på høykant hos liten og stor. 

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 16 stk
3 pk oreokjeks (462 g)
100 g smør
500 g oreo iskrem
250 g kremost naturell
2 ½ dl melis
3 dl kremfløte
2 ss sukker
100 g sjokolademousse med sjokolbiter
1 dl helmelk
1 dl kremfløte
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Knus oreokjeks grovt. Bland 3/4 (346 g) av oreokjeksen med 100 g smeltet smør, og sett resten til side. 
  2. Trykk kjeksen som er blandet med smør i en 24 cm rundform, som er kledd med bakepapir i bunnen. Sett den kaldt i ca 10 minutter i kjøleskapet. 
  3. La isen stå i romtemperatur i ca 20 min, slik at den kan legges i et jevnt lag oppå kjeksen. 
    Kokkens tipsHvis du ikke ønsker å lage en vanlig oreokake og ikke en iskake, kan du sløyfe iskremen. Kaken blir mindre mektig om du lager oreokaken som en iskake.
  4. Visp kremosten sammen med melis til du får en luftig og stiv ostekrem.
  5. Visp kremfløte med sukker til en luftig krem. Vend halve mengden med krem og halve mengden av kjeksene du har satt til side i ostekremen. Smør dette jevnt utover kaken. Sett kaken i fryseren mens du tilbereder sjokolademoussen.
  6. Lag sjokolademoussen som angitt på pakningen med kremfløte og melk, og smør denne utover kaken. Sett kaken i fryseren slik at moussen får satt seg, før du smører den siste mengden av krem på toppen av kaken.
  7. Sett kaken tilbake i fryseren til kremen er blitt litt fryst. Stø over den siste mengden med oreokjeks og pynt med smeltet sjokolade.