Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Iskake med multer

Er du en av de heldige som har multer i fryseren; lag en frisk og god iskake med multer på hasselnøttbunn.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
200 g hasselnøtter (eller mandler)
8 stk eggehvite
300 g melis
2 stk gelatinplater
5 stk eggeplomme
300 g sukker
5 dl kremfløte
¾ l multer
100 g melis

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 170 °C. 
  2. Mal hasselnøtter på kvern eller med en foodprosessor.
  3. Pisk eggehvitene nesten helt stive og tilsett deretter melis gradvis mens du visper. Fortsett vispingen til du får en en luftig og stiv marengs.
  4. Bland inn nøttene, ha røren i en smurt springform eller ildfast form og stek i 40 minutter. La nøttebunnen stå i formen til den er kjølt ned.
  5. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  6. Pisk eggeplommene og sukker over vannbad til eggeblandingen holder 65 °C og blir til eggedosis.
  7. Klem vannet godt av gelatinplatene. Oppløs gelatinen i den varme eggedosisen. Avkjøl i 5 minutter.
  8. Pisk kremfløten til luftig krem og bland inn i eggedosisen.
  9. Bland multer og melis. Pass på at det ikke er for mye saft i multene, da blir isen flytende.
  10. Rør multene inn i krem-/eggeblandingen og hell den over den avkjølte nøttebunnen.
  11. Sett kaken i fryseren til den er dypfryst. Ta kaken ut av fryseren ca 15 minutter før den serveres.