semifreddo

Semifreddo

Semifreddo er italiensk og betyr "halvfrossen". Det er en veldig luftig form for iskrem med en konsistens som ligner frossen mousse.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Vaniljestang
  • 60 g Sukker
  • 3 stk Egg
  • 3 dl Kremfløte
  • 100 g Mørk sjokolade, 70% kakao grovhakket
  • 100 g Tørkede fiken
  • 3 ss Honning
  • 2 ss Likør

Fremgangsmåte:

  1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. skill eggehvite og eggeplomme fra hver andre.
  3. Pisk vaniljefrø, sukker og eggeplommer til det blir en luftig eggedosis.
  4. Pisk eggehvitene stiv i en annen bolle.
  5. Visp kremfløten til luftig krem i en tredje bolle.
  6. Rør kremen inn i eggedosisen og vend inn de stivpiskede eggehvitene.
  7. Rør til slutt inn sjokoladedråper, oppkuttet fiken, honning og likør.
  8. Sett blandingen i fryseren og rør i den noen ganger under innfrysingen for å forhindre store iskrystaller.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.