Sjokoladeis
Ingredienser:
Porsjoner
- 100 g Sukker
 - 200 g Mørk kokesjokolade
 - 50 g Glukose
 - 4 d Helmelk
 
Fremgangsmåte:
- Varm opp melken og sukkeret i en kjele til det koker. La det koke i to minutter, rør godt slik at alt sukkeret er oppløst.
 - Hell den kokende melken over den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen er helt smeltet.
 - Tilsett glukose.
 - Sett blandingen i fryseren og rør i den hver halve time. Gjenta røringen i ca tre timer eller til isen har fått en tykk konsistens.
 - Ta isen ut av fryseren 10 minutter før servering. Serveres på vaffel, pyntet med vispet krem, sjokoladestrøssel og frisk frukt.Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.
 
