Ha helmelk, kremfløte, sukker, vaniljesukker og kanelstang i en kjele. La det hele få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.
Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den under omrøring i den varme melkeblandingen.
Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
Ta kanelstangen ut av melkeblandingen og hell melkeblandingen forsiktig i eggedosisen under visping.
Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til sjokoladekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til sjokoladekremen er avkjølt.
Hell sjokoladekremen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast.
Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.
Kokkens tips
Tips: Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.
Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.