sjokoladeis med kanel

Sjokoladeis med kanel

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 dl Helmelk
  • 3 dl Kremfløte
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 1 stk Hel kanel
  • 40 g Sukker
  • 200 g Kokesjokolade (50% kakao)
  • 4 stk Eggeplomme
  • 60 g Sukker

Fremgangsmåte:

  1. Ha helmelk, kremfløte, sukker, vaniljesukker og kanelstang i en kjele. La det hele få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.
  2. Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den under omrøring i den varme melkeblandingen.
  3. Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
  4. Ta kanelstangen ut av melkeblandingen og hell melkeblandingen forsiktig i eggedosisen under visping.
  5. Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til sjokoladekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
  6. Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til sjokoladekremen er avkjølt.
  7. Hell sjokoladekremen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast.
  8. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten. Kokkens tips:Tips: Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.