Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kaffe latte-is

Dette er isen for deg som elsker smaken av kaffe. Den litt bitre, brente kaffesmaken sammen med den myke melkesmaken er helt nydelig!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 6 stk
525 g kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
1 dl helmelk (eller lettmelk)
1 ss lys sirup (f.eks. agave)
½ dl espressokaffe (eller kaffepulver blandet i vann)

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til den når kokepunktet. Da blir konsistensen og smaken bedre. La den kjøle seg litt.
  2. Bland godt sammen alle ingrediensene – smak til du er fornøyd. Vil du ha sterkere kaffesmak tilsetter du litt mer kaffe – vil ha den litt søtere tilsetter du mer sirup.
  3. Hell kaffeblandingen i ispinneformene og sett dem i fryseren i 4-6 timer.
Kokkens tips

Det går også fint an å bruke Skyr med vaniljesmak i denne oppskriften.