Spicy gulrotispinner

Kombinasjonen av gulrot, appelsin og anis gir oransje lykke på pinne! Vi har brukt eplejuice til å lage en sirup sammen med stjerneanis og nellikspiker – noe som gir ispinnene en litt søtlig eksotisk smak.

Ispinner med chia Marmorerte ispinner
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 6 stk
2 stk gulrot
4 dl eplejuice
1 stk stjerneanis
3 stk hel nellik
1 stk gulrot
1 dl appelsinjuice
400 g gresk yoghurt

Fremgangsmåte

  1. Kutt de to gulrøttene i ca. ½ cm tykke skiver. Om du har lyst kan du enkelt lage gulrothjerter med et par knivkutt.
  2. Hell 5 dl eplejuice i en liten gryte og tilsett de gulrotskivene, stjerneanisen og nellikspikrene. La blandingen koke til gulrøttene er så vidt møre – da tar du disse ut og lar eplejuicen koke videre til den er redusert til ca. 1/3 og har tyknet. Ta eplesirupen av platen og la den kjølne.
  3. Rasp den siste gulroten på et fint rivjern.
  4. Visp sammen yoghurten og appelsinjuicen.
  5. Rør inn 6 teskjeer med finrevet gulrot og eplesirupen.
  6. Smak på isblandingen din og vurder om du synes den er søt nok. Trenger den litt mer sødme kan du tilsette en spiseskje flytende honning eller agavesirup.
  7. Hell isblandingen i formene og stikk gulrotskivene ned langs kanten av formen.
  8. Frys ned i 4-6 timer før de er klare til å spises.