Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Cappuccinokake

Denne kaken er ypperlig for de som er glade i kaffe!

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
Kakebunn:
225 g sukker
4 stk egg
225 g smør
3 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann
1 dl lettmelk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver
Glasur:
2 ss sterk kaffe
150 g kokesjokolade
3 stk eggeplomme
3 dl kremfløte
romessens

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på  175 ºC.
  2. Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
  3. Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
  4. Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  5. Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på. 

    Glasur: 

  7. Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.
  8. Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling, slik at kremen stivner.
Kokkens tips

Når du skal vispe fløten, bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.