Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Glasur:
Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.
Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling, slik at kremen stivner.
Kokkens tips
Når du skal vispe fløten, bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.
Rør ingrediensene sammen, sett kaken i en forvarmet ovn og den er ferdig på 40 minutter. Enklere blir det ikke. Kos dere med kake og test hva dere kan om meieriprodukter i vår quiz!
Trenger du en langpannekake til dugnaden, skoleavslutningen, barneselskapet, eller har du bare lyst på noe godt til kaffen? Her har vi i samlet 10 gode og saftige varianter av klassiske langpannekaker.