pai med vaniljekrem og frukt

Pai med vaniljekrem og frukt

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Mørdeig:
  • 180 g Hvetemel
  • 100 g Smør
  • 50 g Sukker
  • 1 stk Egg
  • Fyll:
  • 2 stk Eggeplomme
  • 25 g Sukker
  • 0,25 stk Vaniljestang
  • 2 dl Melk
  • 2 ss Maisstivelse (maizena)
  • 1 dl Kremfløte

Fremgangsmåte:

  1. Ha hvetemel, smør og sukker i en bolle og smuldre det fint. Tilsett egget og rør sammen. Ikke bearbeid deigen med enn nødvendig. Pakk deigen inn i plastikk og la den hvile kjølig i minst en 1/2 time. Kokkens tips:Dersom deigen virker tørr kan du tilsette en ekstra eggeplomme eller litt kaldt vann. Er den litt løs kan du tilsette litt mer hvetemel.
  2. Finn frem en paiform, ca 22 cm i diameter, og smør den. Kjevle ut deigen og kle paiformen med den. Prikk bunnen med en gaffel og la den stå noen minutter før den settes i ovnen til steking ved 200 °C i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl paiskallet litt i formen før du tar det forsiktig ut.Fyll:
  3. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
  4. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen.Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
  5. Varm opp blandingen under omrøring til den er passe tykk. Pass på at kremen ikke koker for mye, da vil den skille seg.
  6. Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
  7. Visp fløte til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Fyll paiskallet med blandingen og pynt med frukt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.