Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Bærterte

En nydelig dessertkake som kan lages kjapt hvis du skulle ha behov for det.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Paibunn:
150 g meierismør
45 g sukker
200 g hvetemel
1 stk eggeplomme
½ stk skal av sitron
Fyll:
2 stk eggeplomme
25 g sukker
¼ stk vaniljestang
2 dl melk
2 ss maisstivelse (maizena)
1 dl kremfløte
500 g bringebær , blåbær, tyttebær, multer e.l
1 ts frisk sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte

Paibunn: 

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør, sukker og mel.
  3. Tilsett eggeplomme og sitronskall, og elt sammen til en smidig deig.
  4. Trykk deigen ut i en paiform (22 - 24 cm i diameter). Prikk den med en gaffel og stek den gyllen i stekeovnen i ca 15 minutter.

    Fyll:

  5. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen.
  6. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen. Varm opp under omrøring til den er passe tykk.
  7. Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
  8. Pisk kremfløte halvveis stiv og bland sammen med vaniljekrem.
  9. Dekk det avkjølte paiskallet med kremen, og topp terten med de bærene du ønsker. 
  10. Pynt med frisk sitronmelisse og server.