bærterte

Bærterte

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

6 porsjoner

  • Paibunn:
  • 150 g Meierismør
  • 45 g Sukker
  • 200 g Hvetemel
  • 1 stk Eggeplomme
  • 0,5 stk Sitron
  • Fyll:
  • 2 stk Eggeplomme
  • 25 g Sukker
  • 0,25 stk Vaniljestang
  • 2 dl Melk
  • 2 ss Maisstivelse (maizena)
  • 1 dl Kremfløte
  • 500 g Bringebær , blåbær, tyttebær, multer e.l
  • 1 ts Frisk sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte:

Paibunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør, sukker og mel.
  3. Tilsett eggeplomme og sitronskall, og elt sammen til en smidig deig.
  4. Trykk deigen ut i en paiform (22 - 24 cm i diameter). Prikk den med en gaffel og stek den gyllen i stekeovnen i ca 15 minutter.Fyll:
  5. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen.
  6. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen. Varm opp under omrøring til den er passe tykk.
  7. Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
  8. Pisk kremfløte halvveis stiv og bland sammen med vaniljekrem.
  9. Dekk det avkjølte paiskallet med kremen, og topp terten med de bærene du ønsker.
  10. Pynt med frisk sitronmelisse og server.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.