Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Vaniljekrem

Deilig og fløyelsmyk vaniljekrem. Perfekt til bruk på kaker, bær og desserter.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
8 stk eggeplomme
1 dl sukker
2 stk vaniljestang eller 1,5 ts vaniljesukker
8 dl melk
2 ss maisstivelse (maizena)

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. 
  2. Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestengene og ha frø og stenger i eggeblandingen. 
  3. Spe med melk og rør ut maizena i blandingen.
  4. Varm opp blandingen under omrøring til den er passe tykk. Pass på at kremen ikke koker, da vil den skille seg. 
  5. Avkjøl i kaldt vann. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.