marengs med sitronkrem

Marengs med sitronkrem

Litt søtt, litt surt, litt frukt og litt ost. Prøv en litt annerledes dessertvariant - den vil garantert falle i smak.

Se flere deilige pavlova her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Marengs:
  • 3 stk Eggehvite
  • 0,5 ts Eddik, 7 %
  • 200 g Sukker
  • 1 ts Maisstivelse (maizena)
  • 1 ts Vaniljesukker
  • Fyll:
  • 2 beger Kremost naturell
  • 3 ss Melis
  • 1 stk Sitron saft og skall
  • 0,5 kurv Bringebær
  • 3 ss Honning flytende
  • 0,5 kurv Blåbær

Fremgangsmåte:

Marengs:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
  3. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det litt etter litt i eggehvitene, mens du fortsatt visper.
  4. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og former den til 6 runde sirkler med en diameter på 10 cm. Lag en fordypning i hver sirkel med baksiden av en spiseskje.
  5. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek bunnene i 30- 40 minutter. Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni når den er ferdig.
  6. La den avkjøles på en rist.Fyll:
  7. Rør sammen kremost, melis og finrevet sitronskall og -saft.
  8. Anrett sitronkremen i gropen på marengsbunnen og legg på bær eller forskjellig fruktbiter. Hell over litt flytende honning før servering.

Se flere deilige pavlova her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.