Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Marengs med sitronkrem

 Litt søtt, litt surt, litt frukt og litt ost. Prøv en litt annerledes dessertvariant - den vil garantert falle i smak.

Se flere deilige pavlova her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Marengs:
3 stk eggehvite
½ ts eddik, 7 %
200 g sukker
1 ts maisstivelse (maizena)
1 ts vaniljesukker
Fyll:
2 beger kremost naturell
3 ss melis
1 stk sitron saft og skall
½ kurv bringebær
½ kurv blåbær
3 ss honning flytende

Fremgangsmåte

Marengs:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
  3. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det litt etter litt i eggehvitene, mens du fortsatt visper.
  4. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og former den til 6 runde sirkler med en diameter på 10 cm. Lag en fordypning i hver sirkel med baksiden av en spiseskje.
  5. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek bunnene i 30- 40 minutter. Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni når den er ferdig.
  6. La den avkjøles på en rist.

    Fyll:

  7. Rør sammen kremost, melis og finrevet sitronskall og -saft.
  8. Anrett sitronkremen i gropen på marengsbunnen og legg på bær eller forskjellig fruktbiter. Hell over litt flytende honning før servering.

Se flere deilige pavlova her.