Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Rabarbrakake med valnøtt- og sjokolademarengs

Denne kaken er laget av Ruth-Johanne Helgeland og er en av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017, arrangert av Opplysningskontoret for brød og korn og Opplysningskontoret for Meieriprodukter. En god og syrlig kake med en fantastisk valnøtt- og sjokolademarengs. 

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Sukkerbrød:
4 stk egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
Marengs:
2 stk eggehvite
70 g sukker
70 g kokesjokolade
100 g valnøttkjerner
1 ss potetmel
Rabarbrakrem:
500 g rabarbra
2 ½ dl vann
150 g sukker
4 ss sukker
6 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Pynt:
10 stk spiselige blomster (f. eks stemor)

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn med en slikkepott. 
  2. Bruk ei kranseform og dekk den med bakepair eller spray med litt formfett. 
  3. Hell i røren og stek den ved 175 °C i 30-40 minutter. 

    Marengs:

  4. Pisk eggehviter til skum og tilsett sukkeret gradvis. Pisk den helt stiv. 
  5. Finhakk sjokolade og valnøtter, bland i potetmel og vend det inn i marengsen. 
  6. Bruk samme form som til sukkerbrødet, eller lag sirkler av marengs i samme størrelse på et bakepapir og stek marengsen på 160 °C i ca 40 minutter, til den løsner fra papiret. Avkjøl. 

    Rabarbrakrem:

  7. Del rabarbra i små biter, tilsett vann og sukker og kok under lokk til rabarbraen har gått litt i oppløsning.  
  8. Sil blandingen (ta vare på restene, de kan brukes i monteringen av kaken) og kok rabarbrasaften til en tykk sirup. Avkjøl. 
  9. Pisk fløte og vaniljesukker stiv og vend forsiktig inn rabarbrasauasen. Smak til med litt vaniljesukker om du syns kremen blir veldig syrlig. 

    Montering:

  10. Del sukkerbrødet i to og legg på et lag syltetøy etter eget ønske (eller bruk rabarbra-restene fra rabarbrasirupen). Ta den ene delen og ha på rabarbrakrem. Legg marengs som lag to. Legg på et nytt lag med krem og legg så på andre del av sukkerbrødet. Dekk til slutt hele kaken med krem og pynt den med friske vårblomster.