Nakenkake med bær og marengs

Nakenkake med bær og marengs

Denne kaken er laget av Analiza Jenssen og er en av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017, arrangert av Opplysningskontoret for brød og korn og Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter. En nydelig kake fylt med marengs, krem og masse bær.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

  • Sukkerbrød:
  • 6 stk Egg
  • 180 g Sukker
  • 180 g Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • Marengsbunn:
  • 4 stk Eggehvite
  • 2,5 dl Sukker
  • Fyll:
  • 6 dl Kremfløte
  • 250 g Ferdig vaniljekrem
  • 4 ss Blåbærsyltetøy (uten tilsatt sukker)
  • 1 kurv Jordbær
  • 1 kurv Bringebær
  • 1 pk Blåbær
  • 4 ss Bringebærsyltetøy

Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig, stiv eggedosis, 6-8 minutter.
  3. Sikt mel og bakepulver i eggedosisen og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  4. Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter, og hell røren i formen.
  5. Stek kaken på nederste hylle i ca 40 minutter, Bruk en kakepinne til for å sjekke om den er gjennomstekt.
  6. Snu sukkerbrødet på hode på en rist og la det avkjøles i formen. Marengs:
  7. Sett stekeovnen på 125 °C.
  8. Hell litt vann i en kjele og kok opp.
  9. Bland eggehviter og sukker i en bolle.
  10. Sett bollen med eggeblandingen over kjelen med kokende vann og pisk jevnt for hånd til sukkeret er oppløst massen har blitt tynnere. Pass på at den ikke blir for varm, kun lun.
  11. Ta bollen av varmen og visp til eggemassen blir tykk, blank og kremete, ca 10 minutter.
  12. Fyll marengsen i en sprøytepose og lag to sirkler på et bakepapirkledd bakebrett. Sirklene skal være litt mindre i diameter enn sukkerbrødet.
  13. Sprøyt små pikekyss, dråper eller pletter til å pynte kaken med.
  14. Sett bakeplaten midt i ovnen og skru ned varmen til 100 °C og stek bunnene i ca to timer til de løsner lett fra bakepapiret. Pikekyssene trenger ikke mer enn en time. Krem:
  15. Visp kremfløten til krem.
  16. Ta ca en dl av kremen og bland den inn i vaniljekremen.Montering:
  17. Del sukkerbrødet i to deler.
  18. Start med det ene sukkerbrødet. Smør på blåbærsyltetøy. Legg på et lag krem og en marengsbunn. Ha på vaniljekrem og ett lag med bær.
  19. Legg på neste sukkerbrødbunn og smør på bringebærsyltetøy, et lag krem og en ny marengsbunn. Dekk hele kaken med krem, men ha kun et tynt lag på sidene.
  20. Pynt kaken med pikekyss, bær og spiselige blomster etter ønske.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.