Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Rullekake med sjokolade og bær

Denne kaken er laget av Vigdis Solberg og er en av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017, arrangert av Opplysningskontoret for brød og korn og Opplysningskontoret for Meieriprodukt. En enkel, nydelig kake fylt med syrlige overraskelser.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

Sukkerbrød:
3 stk egg
80 g sukker
80 g mel
1 ts bakepulver
1 ½ ss kakaopulver
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ½ dl bringebærsyltetøy
250 g bringebær og rips

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Sett stekeovnen på 210 °C.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. 
  3. Bland bakepulver og kakao i melet og sikt det over eggedosisen. Vend forsiktig inn med en slikkepott. 
  4. Fordel røra jevnt utover en bakepapirkledd langpanne og stek den midt i ovnen i 7-8 minutter. 
  5. La bunnen avkjøle litt. Snu den opp ned og dra bakepapiret forsiktig av. Legg et klede over og la den avkjøle videre. 
  6. Pisk fløte og 2 spiseskjeer sukker til krem. 

    Montering:

  7. Når bunnen er helt avkjølt smører du et tynt lag syltetøy og et lag med krem (litt over halvparten), utover hele bunnen. 
  8. Fordel det meste av bærene utover kremen. 
  9. Rull kaken forsiktig sammen og legg den over på et fat. Skjær av endene. 
  10. Smør resten av kremen utpå kaken og pynt med frisk bær og sitronmelisse. 
    Kokkens tipsDenne kaken kan fylles med de bærene du har tilgjengelig eller er i sesong. Du kan også bytte kremen ut med vaniljekrem og velge andre syltetøy.