Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Bløtkake med kirsebær og mascarpone

Denne nydelige kaken er laget av bakeprofilen på Instagram som kaller seg @2good2often. Det er en av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017, arrangert av Opplysningskontoret for brød og korn og Opplysningskontoret for Meieriprodukter.  

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

Sukkerbrød:
4 stk egg
150 g sukker
75 g potetmel
75 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 stk vaniljestang
1 stk sitron , revet sitronskall
Mascarponekrem:
500 g mascarponeost
6 ss melis
3 ts sitronsaft
1 stk sitron , revet sitronskall
1 stk vaniljestang
5 dl kremfløte
Fyll:
1 pk kirsebærkompott (evt kirsebærsyltetøy)
½ plate mørk sjokolade, 70% kakao
2 dl sitronbrus (til dynking)
rød konditorfarge

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker sammen til en tykk eggedosis, ca 10 minutter i kjøkkenmaskin. 
  2. Sikt mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett de i røren sammen med finrevet skall av sitron. Rør forsiktig om. 
  4. Kle en springform med bakepair i bunnen og og hell i røren. Sett kaken rett i ovnen. 
  5. Stekes midt i ovnen ved 180 ° i ca 30 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om bunnen er ferdig stekt. 
  6. Når du tar kaken ut av ovnen, vender du den opp ned på en rist, og avkjøler den helt i formen.

    Mascarponekrem:

  7. Rør sammen mascarpone, melis, sitronsaft, sitronskall og frø fra en vaniljestang ved hjelp av en håndmikser. Rør minst mulig. 
  8. Pisk kremfløten i en annen bolle. Når den er stiv vender du den forsiktig inn i mascarponen. Ikke rør for mye, da kan den skille seg. 
  9. Ta halvparten av kremen over i en ny bolle. 
  10. Ta den andre halvparten og rør inn noen spiseskjeer kirsebærkompott, slik at du får en svak lys rosa farge.
  11. Tilsett så en halv plate hakket, mørk sjokolade. La kremen stå litt kaldt om den har blitt veldig myk.

    Montering:

  12. Del sukkerbrødet i 3 deler.
  13. Dynk hver bunn forsiktig med litt sitronbrus. Den trenger ikke dynkes så mye. 
  14. Legg et tynt lag kirsebærkompott på den første bunnen. Ha så på en tykt lag mascarponekrem med sjokoladebiter. Legg et nytt lag sukkerbrød på og gjenta fyllet, før du avslutter med den siste bunnen. 
  15. På toppen og rundt kaken skal du bruke den hvite mascarponekremen uten sjokolade.
  16. Ønsker du en marmorering i kaken, kan du dele kremen i tre deler. Bruk rød konditorfarge og lag en del krem mørk rosa, en lys rosa og behold en del helt hvit. Kle nederste del av kaken med den mørke kremen og jobb deg oppover med lysere krem og avslutt med den hvite på toppen. Bruk en palett til å jobbe med kremen til du får ønsket effekt. 
  17. Pynt kaken med rikelig med kirsebær.