Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Minipavlova med lakris

Lakrispavlova er en enkel dessert eller porsjonskake hvor det meste kan gjøres på forhånd. Den er spennende og smakfull. 

Se flere deilige pavlova her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 8 stk
4 stk eggehvite
1 ts eplecidereddik
225 g sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
1 ts vaniljesukker
Lakriskrem:
1 stk vaniljestang
3 dl helmelk
1 dl kremfløte
4 stk eggeplomme
1 dl sukker
3 ss maisstivelse (maizena)
2 stk hel kanel
2 stk stjerneanis
Topping:
3 dl kremfløte
30 g tyrkisk pepper (drops)
1 kurv bringebær
1 kurv jordbær
50 g lakriskuler med sjokolade

Fremgangsmåte

Marengsbunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Tegn 6 eller 8 sirkler på ca 8 – 10 cm i diameter på et bakepapir. Legg påtegnet side ned på bakeplaten.
  3. Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
  4. Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper ved høyere hastighet. Når massen er blank, stiv og smidig har du den over i en sprøytepose og sprøyter massen innenfor sirklene som er opptegnet. Sprøyt gjerne en ekstra sirkel som markerer kanten.
  5. Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 45 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
  6. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. 

    Lakriskrem:

  7. Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
  8. Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.
  9. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen varmes sakte men sikkert opp under omrøring, slik at den tykner. Ta kremen av koketoppen når den koker opp. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. 

    Topping:

  10. Visp kremfløten til luftig krem og vend den inn i lakriskremen.
  11. Knus Tyrkisk pepper.
  12. Pynt porsjons pavlovaene med lakriskrem, bringebær, jordbær, lakris kuler og tyrkisk pepper.
  13. Sikt over litt melis før servering. 

Se flere deilige pavlova her.