Sjokoladepavlova
Lag en festflott pavlova i to høyder med smak av sjokolade og hjemmelaget vaniljekrem.
Ingredienser:
1 porsjon gir 12 stk.
- 6 stk Eggehvite
 - 1,5 ts Hvitvinseddik
 - 1 ss Maisstivelse (maizena)
 - 300 g Sukker
 - 100 g Mørk sjokolade, 70% kakao
 - Vaniljekrem:
 - 1 stk Vaniljestang
 - 3 dl Helmelk
 - 2 dl Kremfløte
 - 6 stk Eggeplomme
 - 1 dl Sukker
 - 3 ss Maisstivelse (maizena)
 - Fyll/topping:
 - 3 dl Kremfløte
 - 500 g Jordbær
 - 50 g Mørk sjokolade, 70% kakao
 
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
 - Tegn 2 sirkler på ca 20 cm i diameter på et bakepapir. Legg påtegnet side ned på bakeplaten.
 - Brekk sjokoladen i biter og ha de i en bolle som tåler varme (glass/stål). Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet. La sjokoladen smelte mens vannet småkoker.
 - Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
 - Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper ved høyere hastighet. Når massen er blank, stiv og smidig tilsettes smeltet sjokolade i en tyn stråle under forsiktig omrøring, slik at massen blir marmorert. Her er det viktig å ikke røre for mye. Fordel massen innenfor sirklene som er opptegnet.
 - Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 45 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
 - La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Vaniljekrem:
 - Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
 - Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.
 - Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt, mens du rører med en visp. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen varmes sakte men sikkert opp under omrøring, slik at den tykner. Ta kremen av koketoppen når den koker opp. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Montering:
 - Pisk kremfløten og ved den inn i vaniljekremen.
 - Fordel kremen og jordbærene mellom og på toppen av marengsbunnene og pynt med jordbær og smeltet sjokolade.
 
