Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 ºC i 25 - 35 minutter.
Romkrem:
Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
Rør sammen fløte, eggeplommene, maisstivelsen og resten av sukkeret.
Hell den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke sakte opp under omrøring, slik at den tykner. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøl raskt. Man kan også kjøpe ferdiglaget romkrem.
Mokkakrem:
Bland kaffepulveret ut i det kokende vannet og avkjøl. Tilsett den kalde kaffen i en tynn stråle under vispingen av kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker.
Montering av kaken:
Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Fordel romkremen utover kaken. Hvis du ønsker kan du blande inn litt vispet kremfløte i romkremen før den smøres utover kaken.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Fordel nesten halvparten av mokkakremen ut over bunnen.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Resten av mokkakremen fordeles oppå og rundt kanten av kaken.
Riv sjokoladen og strø toppen og rundt kanten av kaken med revet sjokolade.
Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.