pynt som friske bær, tørket frukt eller marengs biter
Fremgangsmåte
Bland appelsinskallet med likør (evt. appelsinsaft). La det koke inn.
Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis.
Hakk valnøtter.
Bland sammen den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene.
Ha røren i smurt, strødd form på ca. 24 cm i diameter eller formet som et juletre (til en kake på 8 porsjoner). Stek den i ovnen på 175 °C i ca. 50 - 60 minutter.
Avkjøles i formen.
Glasur:
Varm fløte i en kjele på svak varme. Hell den over en bolle med sjokolade og rør til du får en glatt glasur. Kokkens tipsVed å tilsette litt honning eller sukker blir glasuren enda blankere.
Sett avkjølt kaken du skal glasere på en rist og et bakepapir under.
Hell glasuren utover toppen av kaken slik at den renner jevnt nedover sidene og dekker kaken helt.
Nøtteblanding:
Kok nøttene i vann i 5 minutter.
Sil av og ta bort skinnet hvis du ønsker det.
Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl.
Grovhakk nøttene og server sammen med sjokoladekaken.
Rør ingrediensene sammen, sett kaken i en forvarmet ovn og den er ferdig på 40 minutter. Enklere blir det ikke. Kos dere med kake og test hva dere kan om meieriprodukter i vår quiz!
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.