Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Sjokoladetrøffel

Sjokolade er alltid godt. Dette er en av de aller beste måtene å nyte den på. Lag mange og gi bort i gave.

Se flere deilige godbiter her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

20
200 g mørk sjokolade, 70% kakao
100 g melis
1 ½ dl kremfløte
5 ss kaffe
5 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. Sjokoladen hakkes fint og legges i en skål sammen med melis.
  2. Kok opp kremfløten i en kjele, og hell fløten over sjokoladen. Den skal helles forsiktig ned i midten mens det røres i små bevegelser. For raske bevegelser vil avkjøle sjokoladen, og røren vil klumpe seg.
  3. Tilsett kaffe, eller annen smak etter ønske, og bland alt forsiktig sammen.
  4. Avkjøl røren i kjøleskapet.
  5. Etter noen timer kan massen formes til små kuler, og disse kan overtrekkes med sjokolade og/eller trilles i kakaopulver. Du kan også rulle dem som små stenger og trille dem i mandel. Oppbevar og server dem kjølige.

Se flere deilige godbiter her.