Juleknekk

Juleknekk

Lag juleknekk som kan gis bort i gave. Vi bruker ekte meierismør og fløte og får en smak av luksus.

Se flere deilige godbiter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 20 stk.

  • 2 dl Kremfløte
  • 2 dl Sukker
  • 2 dl Lys sirup
  • 1 ss Meierismør
  • 3 ss Kokosmasse eller hakkede nøtter

Fremgangsmåte:

  1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele. La blandingen koke uten lokk på svak varme i ca. 1 time. Rør i blandingen under kokingen.
  2. Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge sjekker du temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 °C.
  3. Ellers kan du helle noen dråper knekk i en skål med kaldt vann. Hvis det går lett å forme en kule, er knekken klar.
  4. Tilsett smør og kokosmasse eller nøtter.
  5. Hell knekken straks i konfektskåler og la den stivne.

Se flere deilige godbiter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.