Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Fløtekarameller

Gode fløtekarameller som smelter i munnen - julegodt du garantert blir hekta på! Passer også godt som en liten julegave.

Se flere deilige godbiter her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

50
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
100 g meierismør

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det småkoke under omrøring i 10-15 minutter. Koketiden er litt avhengig av koketopp og type kjele.  
  2. Når karamellmassen begynner å tykne, vil den få en lysebrun farge. Finn frem et termometer og følg med på temperaturen på karamellen. Den skal nå 118 °C før den er ferdig. 
    Kokkens tips

    Hvis du ikke har et steketermometer, kan du sjekke temperaturen med "karamelltesten". Ta litt karamellmasse på en skje og dypp massen i kaldt vann. Kan karamellmassen formes til en kule, er massen varm nok og karamellene ferdig.

  3. Hell den varme massen over i en teflonbelagt brødform eller en annen form som du dekker med bakepapir.
  4. La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.

 Se flere deilige godbiter her.