Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Ostepai med soltørket tomat og oliven

En nydelig pai med smak av Italia. Perfekt til både hverdag og fest.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Paideig:
100 g smør
180 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
3 stk egg
3 dl matfløte
1 ss pesto
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper
4 ss soltørkede tomater
2 ss solsikkekjerner
8 stk sorte oliven
8 stk grønne oliven
100 g revet gulost
friske urter (f.eks. basilikum, oregano eller merian)

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.
  2. La deigen ligge kjølig i 30 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 200°C.
  4. Kjevle deigen ut til den passer paiformen, ca 24 cm i diameter. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet i 15 minutter.
  5. Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og urtepesto, og hell eggeblandingen i pai skallet. Legg på oliven, solsikkekjerner og soltørkede tomater.Topp med revet ost.
  6. Stek paien midt i ovnen i 20 minutter.
  7. Ta paien ut og server med friske urter som basilikum, oregano eller merian.