Mager pai med cottage cheese og grønnsaker

Mager pai med cottage cheese og grønnsaker

Er du glad i pai, men ønsker en litt mer mager versjon? Da er paien med cottage cheese noe som bør prøves.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Bunn:
  • 120 g Hvetemel (halvparten kan erstattes med grovt mel)
  • 60 g Meierismør
  • 1 dl Cottage cheese
  • Fyll:
  • 150 g Brokkoli
  • 150 g Sopp
  • 200 g Purre
  • 2 ss Meierismør
  • 3 stk Egg
  • 1 dl Lettrømme eller yoghurt naturell
  • 3 dl Cottage cheese
  • 1 ts Salt
  • 0,25 ts Pepper
  • 0,25 ts Revet muskatnøtt
  • 0,25 ts Kajennepepper
  • 2 ss Sennep
  • 2 dl Revet gulost (lettere)

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Bland sammen alt til bunnen i en foodprosessor. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. Kjevle ut deigen og kle en rund paiform (22-24 cm i diameter).
  4. Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter, til den er sprø og gyllen.
  5. Skjær brokkoli i små buketter, sopp i skiver og purre i ringer. Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har "falt sammen".
  6. Bland sammen egg, rømme/yoghurt, cottage cheese, sennep og krydder.
  7. Dryss osten over paiskallet. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen.
  8. Stek paien videre på 180 °C i cirka 25 minutter.
  9. Server den varm med en grønn salat til.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.