Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Ostepai med spinat

Lag pai og tilsett spinat for en ny vri. Smaken blir nydelig.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Paibunn:
150 g meierismør
180 g hvetemel
2 ss kaldt vann
Fyll:
250 g frisk spinat
1 stk rødløk
2 ss meierismør
4 stk egg
2 ½ dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
50 g sorte oliven
100 g soltørkede tomater
200 g revet revet gulost (f.eks. vellagret sveitser, edamer o.l)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprosessor.
  3. Ha i vann og bland alt sammen.
  4. Trykk bunnen ut i en paiform (26 cm i diameter). Bruk en gaffel og prikk bunnen. Sett den i ovnen og forstek bunnen i ca 15 minutter.
  5. Ha smør i en stekepanne og fres spinat og løk før du legger dette i paiskallet.
  6. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten.
  7. Legg på oliven og finhakkede tomater.
  8. Dryss over revet ost.
  9. Stek paien videre i ca 40 minutter.
  10. Server den lunken med en god salat til.