Rødløkspai med fetaost

Rødløkspai med fetaost

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Bunn:
  • 3,5 dl Hvetemel
  • 200 g Meierismør , mykt
  • 1 stk Eggeplomme
  • 3 ss Vann
  • Fyll:
  • 3 ss Meierismør
  • 4 ss Rødvinseddik
  • 4 ss Honning
  • 200 g Fetaost
  • 4 stk Egg
  • 2 dl Matfløte
  • 3 stk Rødløk

Fremgangsmåte:

Bunn:

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Ha alle ingrediensene til deigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. Legg deigen på bordet og elt den raskt sammen.
  3. Trykk bunnen ut i en rund paiform (24 cm i diameter). Pass på at deigen også kommer godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel og sett den kaldt i ca 30 minutter.Fyll:
  4. Fres løken i smør på svak varme til den er myk, men uten at den har tatt farge. Tilsett eddik og honning, og la den koke sammen i ca 5 minutter til tykk, væskefri marmeladekonsistens.
  5. Legg løkblandingen i paiskallet og fordel fetaosten over.
  6. Dryss på litt pepper.
  7. Visp sammen egg, matfløte, salt og pepper, og hell det over.
  8. Stek paien i ovnen i 40-50 minutter, til eggestanden er stivnet.
  9. Server paien sammen med en enkel salat.

Kokkens tips:Blir overflaten for mørk kan du legge folie over etter ca halve steketiden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.