Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Rødløkspai med fetaost

Pai kan du lett variere med de ingrediensene du liker best.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Bunn:
3 ½ dl hvetemel
200 g meierismør , mykt
1 stk eggeplomme
3 ss kaldt vann
Fyll:
3 stk rødløk
3 ss meierismør
4 ss rødvinseddik
4 ss honning
200 g fetaost
4 stk egg
2 dl matfløte
salt og pepper

Fremgangsmåte

Bunn: 

  1. Sett stekeovnen på 220 °C. 
  2. Ha alle ingrediensene til deigen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. Legg deigen på bordet og elt den raskt sammen.
  3. Trykk bunnen ut i en rund paiform (24 cm i diameter). Pass på at deigen også kommer godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel og sett den kaldt i ca 30 minutter.

    Fyll:

  4. Fres løken i smør på svak varme til den er myk, men uten at den har tatt farge. Tilsett eddik og honning, og la den koke sammen i ca 5 minutter til tykk, væskefri marmeladekonsistens.
  5. Legg løkblandingen i paiskallet og fordel fetaosten over.
  6. Dryss på litt pepper.
  7. Visp sammen egg, matfløte, salt og pepper, og hell det over.
  8. Stek paien i ovnen i 40-50 minutter, til eggestanden er stivnet.
  9. Server paien sammen med en enkel salat.
Kokkens tips

Blir overflaten for mørk kan du legge folie over etter ca halve steketiden.