Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Du kan også gjøre det for hånd. Får du den ikke samlet må du tilsette ½ ss vann ekstra. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 ºC.
Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en paiform (23 cm i diameter).
Fjern det øverste laget med bakepapir og legg deigen over i formen og trykk den forsiktig inn mot formens kanter. Prikk bunnen med en gaffel og sett den kaldt i nye 15 minutter.
Forstek bunnen i 10 minutter.
Fyll:
Skjær vårløk i små biter.
Pisk sammen egg og fløte i en bolle og tilsett salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet.
Fordel fisken og vårløken i eggeblandingen og legg tynne skiver av geitost på toppen.
Stek paien midt i ovnen på 200 ºC i 20 - 30 minutter.
Server paien kald eller lun med frisk hakket timian og en enkel grønn salat.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.