Pai med søtpotetbunn

Pai med søtpotetbunn

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 6 stk.

  • 1 stk Søtpotet (en stor eller to små)
  • 8 stk Egg
  • 3 dl Lettmelk
  • 150 g Kyllingbryst (evt annen kylling eller kokt skinke)
  • 150 g Cottage cheese (kan også bruke fetaost)
  • 200 g Frisk spinat
  • 0,5 stk Rødløk
  • 150 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

Denne paien er både sunn og god og kan derfor nytes med god samvittighet når som helst. Ost, egg og kylling bidrar med gode proteiner, mens grønnsakene tilfører fiber, vitaminer og mineraler.

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær kyllingen i små biter og stek den lett i en panne.
  3. Skrell søtpoteten og del den i tynne skiver (2-3 mm). Fordel skivene i en paiform (ca 30 cm i diameter). Legg skivene slik at de overlapper hverandre noe, både i bunnen og langs kanten.
  4. Varm spinat i en stekepanne til den paller sammen. Legg den over søtpotetene. Strø skivet rødløk, kylling og cottage cheese over spinaten.
  5. Bland sammen egg, melk og krydder og fordel blandingen over paifyllet.
  6. Topp med revet ost.
  7. Stek paien midt i ovnen til eggene har satt seg, ca 40 minutter. La paien stå på benken noen minutter før servering.
  8. Server med en frisk salat.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.