pai med bacon og ost

Pai med bacon og ost

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • Paiskall:
  • 200 g Hvetemel
  • 100 g Smør
  • 0,5 ts Salt
  • 2 ss Vann
  • Fyll:
  • 1 stk Løk
  • 1 ss Meierismør
  • 4 skiver Bacon , i biter
  • 1 stk Vårløk
  • 4 stk Egg
  • 2,5 dl Matfløte
  • 0,25 bunt Bladpersille , finhakket
  • 1,5 dl Mager kvarg (f.eks mager Kesam 1 % fett)
  • 200 g Vellagret ost , revet

Fremgangsmåte:

  1. Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig i 30 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Kjevle deigen ut til den passer en paiform på ca 24 cm i diameter. Trykk den godt til bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i 15 minutter.
  4. Forstek paiskallet i 15 minutter.
  5. Surr løken blank i smør og sprøstek baconbitene. Kutt opp vårløken i små biter.
  6. Bland egg, fløte og urter. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen.
  7. Stek paien videre i ovnen ved 180 °C i ca 20 minutter, til eggeblandingen er stivnet på
  8. Server paien lunken med en frisk salat.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.