Lasagne
Lag lasagne fra bunnen av. Det tar litt tid, men det er det absolutt verdt.
40-60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Kjøttsaus:
- 1 stk Løk
- 1 stk Gulrot
- 2 stk Stilkselleri (stangselleri)
- 1 pk Bacon
- 400 g Kjøttdeig
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 0,5 ts Tørket oregano
- 0,5 ts Tørket basilikum
- 1 stk Laurbærblad
- 1 ts Sukker
- 400 g Hermetiske tomater
- 1 boks Tomatpuré
- 1,5 dl Kjøttbuljong (utblandet)
- Hvit saus:
- 2 ss Meierismør
- 2 ss Hvetemel
- 4,5 dl Melk
- 12 stk Lasagneplater
- 100 g Gulost
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk, gulrot og stangselleri. Del bacon i små terninger. Stek grønnsakene i litt olje i en gryte.
- Tilsett kjøttdeigen og bacon, og la det steke til kjøttdeigen er lett brunet.
- Tilsett krydder, sukker, hermetiske tomater, tomatpuré og kjøttbuljong. La alt koke til en tykk saus. Ta deretter ut laurbærbladet.
- Smelt smøret til den hvite sausen, tilsett melet og rør godt. Spe med melken og la sausen få et oppkok. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
- Finn en ildfast form, ca 1 ½ l. Legg lagvis med lasagneplater, kjøttsaus og hvit saus. Dryss revet ost på toppen. Stek retten i stekeovn ved 220 °C i 20-30 minutter. Server den med salat til.