lasagne

Lasagne

Lag lasagne fra bunnen av. Det tar litt tid, men det er det absolutt verdt.

Tid40-60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Kjøttsaus:
  • 1 stk Løk
  • 1 stk Gulrot
  • 2 stk Stilkselleri (stangselleri)
  • 1 pk Bacon
  • 400 g Kjøttdeig
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 0,5 ts Tørket oregano
  • 0,5 ts Tørket basilikum
  • 1 stk Laurbærblad
  • 1 ts Sukker
  • 400 g Hermetiske tomater
  • 1 boks Tomatpuré
  • 1,5 dl Kjøttbuljong (utblandet)
  • Hvit saus:
  • 2 ss Meierismør
  • 2 ss Hvetemel
  • 4,5 dl Melk
  • 12 stk Lasagneplater
  • 100 g Gulost

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk, gulrot og stangselleri. Del bacon i små terninger. Stek grønnsakene i litt olje i en gryte.
  2. Tilsett kjøttdeigen og bacon, og la det steke til kjøttdeigen er lett brunet.
  3. Tilsett krydder, sukker, hermetiske tomater, tomatpuré og kjøttbuljong. La alt koke til en tykk saus. Ta deretter ut laurbærbladet.
  4. Smelt smøret til den hvite sausen, tilsett melet og rør godt. Spe med melken og la sausen få et oppkok. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
  5. Finn en ildfast form, ca 1 ½ l. Legg lagvis med lasagneplater, kjøttsaus og hvit saus. Dryss revet ost på toppen. Stek retten i stekeovn ved 220 °C i 20-30 minutter. Server den med salat til.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.