Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Lasagne

Lag lasagne fra bunnen av. Det tar litt tid, men det er det absolutt verdt.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Kjøttsaus:
1 stk løk
1 stk gulrot
2 stk stilkselleri (stangselleri)
400 g kjøttdeig
1 pk bacon
½ ts salt
½ ts pepper
½ ts tørket oregano
½ ts tørket basilikum
1 stk laurbærblad
1 ts sukker
400 g hermetiske tomater
1 boks tomatpuré
1 ½ dl kjøttbuljong (utblandet)
Hvit saus:
2 ss meierismør
2 ss hvetemel
4 ½ dl melk
revet muskatnøtt, salt og pepper
12 stk lasagneplater
100 g revet hvitost
olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, gulrot og stangselleri. Del bacon i små terninger. Stek grønnsakene i litt olje i en gryte.
  2. Tilsett kjøttdeigen og bacon, og la det steke til kjøttdeigen er lett brunet.
  3. Tilsett krydder, sukker, hermetiske tomater, tomatpuré og kjøttbuljong. La alt koke til en tykk saus. Ta deretter ut laurbærbladet.
  4. Smelt smøret til den hvite sausen, tilsett melet og rør godt. Spe med melken og la sausen få et oppkok. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
  5. Finn en ildfast form, ca 1 ½ l. Legg lagvis med lasagneplater, kjøttsaus og hvit saus. Dryss revet ost på toppen. Stek retten i stekeovn ved 220 °C i 20-30 minutter. Server den med salat til.