Kok spagettien “al dente” i en stor kjele foss-kokende, salt vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpisket eggehvite.
Finhakk løk og hvitløk, og del tomatene i små terninger.
Surr løken i olje i en kjele til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk og tomater og stek i et par minutter til.
Ha i hermetiserte tomater, melk, buljong, balsamicoeddik og tørket krydder. La sausen småkoke uten lokk.
Stek karbonadedeigen på sterk varme til den er godt brunet, og tilsett den deretter i sausen. La alt koke til sausen tykner, ca. 20 minutter.
Tilsett frisk finhakket persille og smak til med salt og pepper.
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melken under stadig omrøring. La sausen småkoke, under omrøring, ved svak varme i ca 5 minutter.
La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen, revet ost, salt og pepper.
Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form og hell over kjøttsausen. Fordel til slutt ostesausen på toppen.
Med 3 porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.
Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jod, kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin B2 og B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak. Med det menes 3 porsjoner.