Ovnsbakt spagetti med kjøttsaus
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Spagetti
 - 1 stk Eggehvite
 - 1 stk Løk
 - 1 båt Hvitløk
 - 2 stk Tomat
 - 1 boks Hermetiske tomater
 - 1 dl Lettmelk
 - 1 stk Hønsebuljongterning
 - 1 ts Balsamicoeddik
 - 1 ts Tørket rosmarin
 - 2 ts Tørket oregano
 - 1 ts Tørket timian
 - 400 g Karbonadedeig
 - 2 ss Bladpersille finhakket
 - Ostesaus:
 - 2 ss Smør
 - 2 ss Hvetemel
 - 3 dl Lettmelk
 - 1 stk Eggeplomme
 - 120 g Vellagret ost , revet
 - g Olje (til steking)
 
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
 - Kok spagettien “al dente” i en stor kjele foss-kokende, salt vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpisket eggehvite.
 - Finhakk løk og hvitløk, og del tomatene i små terninger.
 - Surr løken i olje i en kjele til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk og tomater og stek i et par minutter til.
 - Ha i hermetiserte tomater, melk, buljong, balsamicoeddik og tørket krydder. La sausen småkoke uten lokk.
 - Stek karbonadedeigen på sterk varme til den er godt brunet, og tilsett den deretter i sausen. La alt koke til sausen tykner, ca. 20 minutter.
 - Tilsett frisk finhakket persille og smak til med salt og pepper.
 - Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melken under stadig omrøring. La sausen småkoke, under omrøring, ved svak varme i ca 5 minutter.
 - La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen, revet ost, salt og pepper.
 - Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form og hell over kjøttsausen. Fordel til slutt ostesausen på toppen.
 - Stek retten i ca 20-30 minutter.
 - Servér gjerne med en grønn salat.
 
