ovnsbakt spaghetti

Ovnsbakt spagetti med kjøttsaus

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 200 g Spagetti
  • 1 stk Eggehvite
  • 1 stk Løk
  • 1 båt Hvitløk
  • 2 stk Tomat
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 1 dl Lettmelk
  • 1 stk Hønsebuljongterning
  • 1 ts Balsamicoeddik
  • 1 ts Tørket rosmarin
  • 2 ts Tørket oregano
  • 1 ts Tørket timian
  • 400 g Karbonadedeig
  • 2 ss Bladpersille finhakket
  • Ostesaus:
  • 2 ss Smør
  • 2 ss Hvetemel
  • 3 dl Lettmelk
  • 1 stk Eggeplomme
  • 120 g Vellagret ost , revet
  • g Olje (til steking)

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Kok spagettien “al dente” i en stor kjele foss-kokende, salt vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpisket eggehvite.
  3. Finhakk løk og hvitløk, og del tomatene i små terninger.
  4. Surr løken i olje i en kjele til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk og tomater og stek i et par minutter til.
  5. Ha i hermetiserte tomater, melk, buljong, balsamicoeddik og tørket krydder. La sausen småkoke uten lokk.
  6. Stek karbonadedeigen på sterk varme til den er godt brunet, og tilsett den deretter i sausen. La alt koke til sausen tykner, ca. 20 minutter.
  7. Tilsett frisk finhakket persille og smak til med salt og pepper.
  8. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melken under stadig omrøring. La sausen småkoke, under omrøring, ved svak varme i ca 5 minutter.
  9. La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen, revet ost, salt og pepper.
  10. Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form og hell over kjøttsausen. Fordel til slutt ostesausen på toppen.
  11. Stek retten i ca 20-30 minutter.
  12. Servér gjerne med en grønn salat.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.