Pepperkaker med karamelliserte nøtter, blåmuggost og honning

Pepperkaker med blåmuggost, nøtter og honning

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 25 stk.

  • PEPPERKAKER:
  • 150 g Smør
  • 2 dl Sukker
  • 1 dl Kremfløte
  • 450 g Hvetemel
  • 0,5 ts Malt ingefær
  • 0,5 ts Malt nellik
  • 0,5 ts Pepper
  • 2 ts Malt kanel
  • 1 ts Bakepulver
  • NØTTEBLANDING:
  • 50 g Mandler
  • 50 g Valnøttkjerner
  • 50 g Hasselnøtter
  • 50 g Melis
  • 2 ss Solsikkeolje
  • TOPPING:
  • 150 g Blåmuggost
  • 5 ss Honning (flytende)

Fremgangsmåte:

  1. Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn fløten.
  2. Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig.
  3. La deigen stå kaldt til neste dag.Dag 2
  4. Strø litt mel på bordet. Elt og kjevl ut deigen til den er ca. 3 mm tykk.
  5. Stikk ut forskjellige figurer, og stek dem gyllenbrune ved 175 °C i 8-10 minutter.
  6. Avkjøl pepperkakene på rist og dekorer dem med melisglasur og pynt.Nøtteblanding:
  7. Kok nøttene i vann i 5 minutter.
  8. Sil av og fjern skinnet hvis du ønsker det.
  9. Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene. Topp pepperkakene med blåmuggost, honning og nøtter.Både kraftige og milde blåmuggoster passer bra med pepperkaker, så du kan bruke den typen du liker best.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.