Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe

En nydelig smakfull suppe, som varmer. Dette er den ekte smaken av høst.

Se flere deilige vegetarsupper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 350 g Kantarell
  • 4 stk Sjalottløk
  • 40 g Smør
  • 1 dl Matfløte
  • 1 dl Crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 stk Eggeplomme
  • 1 ss Maisstivelse (maizena)
  • 8 dl Grønnsakbuljong (utblandet)

Fremgangsmåte:

  1. Børst soppen ren og kutt den i små biter. Kokkens tips:Du må gjerne bruke annen skogsopp om du ønsker det.
  2. Rens løken og kutt den i små biter.
  3. Smelt smøret i en stor kjele og tilsett løk og sopp. Krydre med salt og pepper. La det surre under omrøring til løken er gylden, ca 8 minutter.
  4. Tilsett grønnsakbuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter.
  5. Tilsett fløten.
  6. Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen. Kokkens tips:Bland maisstivelse ut i litt kaldt vann før du tilsetter den i suppen, da unngår du klumper og suppen blir fin og jevn.
  7. Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.

Se flere deilige vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.