Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kremet soppsuppe

En nydelig smakfull suppe, som varmer. Dette er den ekte smaken av høst.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
350 g kantarell
4 stk sjalottløk
40 g smør
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 stk eggeplomme
1 ss maisstivelse (maizena)
salt og pepper
8 g grønnsakbuljong (utblandet)

Fremgangsmåte

  1. Børst soppen ren og kutt den i små biter.
    Kokkens tips

    Du må gjerne bruke annen skogsopp om du ønsker det. 

  2. Rens løken og kutt den i små biter.
  3. Smelt smøret i en stor kjele og tilsett løk og sopp. Krydre med salt og pepper. La det surre under omrøring til løken er gylden, ca 8 minutter.
  4. Tilsett grønnsakbuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter.
  5. Tilsett fløten.
  6. Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
    Kokkens tips

    Bland maisstivelse ut i litt kaldt vann før du tilsetter den i suppen, da unngår du klumper og suppen blir fin og jevn.

  7. Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.