Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Jordbærsaus til grillmaten

Jordbær passer ypperlig til dessert, men visste du at jordbær også er en kjempegod ingrediens å ha i vanlig matlaging? Her får du oppskriften på en saus som passer godt til grillmaten. Velbekomme!

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
½ l jordbær , i biter
½ stk purre
1 ss revet skall av sitron eller lime
2 ss bladpersille , finhakket
2 ss frisk basilikum , finhakket
3 ½ dl yoghurt med melon/pasjonsfrukt
2 ss olje
3 ss sukker
½ ts salt
¼ ts pepper , malt
¼ ts kajennepepper

Fremgangsmåte

  1. Del jordbær i biter, finsnitt purre og riv skall av sitron eller lime.
  2. Finhakk bladpersille og basilikum.
  3. Bland jordbær, sitronskall og urter sammen med yoghurt, olje, sukker og krydder. La sausen stå og trekke på et kjølig sted et par timer, gjerne natten over.
  4. Smak sausen godt til og servér den kald til salat eller ved siden av grillmaten.