Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Sauser

Her kan du velge mellom en rekke ulike sauser som passer til kjøtt. Finn din favoritt.

Finn Oppskrift
Velg type rett
Velg emne
Det er 25 oppskrifter innenfor
Variasjoner av hvit saus

Variasjoner av hvit saus

Her gir vi deg tre forskjellige variasjoner av sausen som du kan leke deg med hvis du ønsker å prøve noe nytt.

Variasjoner av hvit saus

Hvit saus er klassisk tilbehør til for eksempel fiskeboller. Her gir vi deg tre forskjellige variasjoner av sausen som du kan leke deg med hvis du ønsker å prøve noe nytt.

under 20 min middels
Sandefjordsmør

Sandefjordsmør

Sandefjordsmør er en fyldig og god smørsaus som passer perfekt til rød fisk og skalldyr.

Sandefjordsmør

Sandefjordsmør er en fyldig og god smørsaus som passer perfekt til rød fisk og skalldyr.

under 20 min middels
Ostesaus

Ostesaus

En kremaktig og fyldig saus, ideell til pasta, hvitt kjøtt, okse og svin.

Ostesaus

En kremaktig og fyldig saus som er ideell hvis du vil bruke opp osterester. Sausen passer til pasta, hvitt kjøtt, okse og svin.

under 20 min enkel
Sjokolade- og tomatsaus

Sjokolade- og tomatsaus

Dette er en robust og smaksrik saus som passer godt til grillet kylling, kalkun og svinefilet.

Sjokolade- og tomatsaus

Dette er en robust og smaksrik saus som passer godt til grillet kylling, kalkun og svinefilet.

under 20 min middels
supremesaus

Suprêmesaus

Dette er en kraftfull saus som passer godt til kylling, kalkun eller en saftig biff.

Suprêmesaus

Dette er en kraftfull saus som passer godt til kylling, kalkun eller en saftig biff.

20 - 40 min middels
BBQ-saus (grillsaus)

BBQ-saus (grillsaus)

Serveres kald eller varm til alt kjøtt som er grillet eller stekt.

BBQ-saus (grillsaus)

BBQ-saus passer perfekt til alt kjøtt som er grillet eller stekt. Sausen kan serveres både varm og kald.

under 20 min enkel
Persillesaus

Persillesaus

Persillesaus kan med fordel serveres til røkt kjøtt, lammefilet og dampet eller røkt fisk.

Persillesaus

Persillesaus kan med fordel serveres til røkt kjøtt, lammefilet og dampet eller røkt fisk.

under 20 min enkel
Brun saus med melk

Brun saus med melk

Brun saus er fast følge til all farsemat – kjøttkaker, kjøttboller, karbonader, kjøttpudding.

Brun saus med melk

Brun saus er fast følge til all farsemat – kjøttkaker, kjøttboller, karbonader, kjøttpudding.

under 20 min enkel
Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Bearnaisesaus er en kraftig og smakfull smørsaus med estragon. En klassiker til en saftig biff av oksekjøtt.

Bearnaisesaus

Bearnaisesaus er en kraftig og smakfull smørsaus med estragon. En klassiker til en saftig biff av oksekjøtt.

20 - 40 min enkel
Appelsinsaus

Appelsinsaus

Appelsinsaus er klassisk til and og gås, men den er også god til hvitt kjøtt.

Appelsinsaus

Appelsinsaus er klassisk til and og gås, men den er også god til hvitt kjøtt.

under 20 min middels
Rekesaus

Rekesaus

Rekesaus smaker herlig til retter med fisk, skalldyr, kylling, kalkun, pasta eller lettdampede grønnsaker.

Rekesaus

Rekesaus smaker herlig til retter med fisk, skalldyr, kylling, kalkun, pasta eller lettdampede grønnsaker.

under 20 min enkel
smørsaus

Smørsaus

Smørsaus passer perfekt til fisk, stekte grønnsaker og skalldyr.

Smørsaus

Smørsaus passer perfekt til fisk, stekte grønnsaker og skalldyr.

under 20 min middels
Fiskesaus med paprika

Fiskesaus med paprika

Fiskesaus med paprika er nydelig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin.

Fiskesaus med paprika

Fiskesaus med paprika er nydelig til hvit fisk, men prøv den også til lyst kjøtt som kylling, kalkun eller svin.

under 20 min middels
hvitvinsaus

Hvitvinsaus

Hvitvinsaus er en klassisk fiskesaus og passer derfor til alle fiskeslag, skjell og skalldyr.

Hvitvinsaus

Hvitvinsaus er en klassisk fiskesaus og passer derfor til alle fiskeslag, skjell og skalldyr.

under 20 min middels
Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus passer perfekt til fisk, dampede grønnsaker eller til eggeretter og skalldyr.

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus passer perfekt til fisk, dampede grønnsaker som asparges eller brokkoli, eller til eggeretter og skalldyr.

20 - 40 min middels
Hvit saus

Hvit saus

Hvit saus er en basissaus med utallige muligheter for å tilsette smak. Sausen er fast følge til blant annet fiskeboller og fiskepudding.

under 20 min enkel
Chilisaus

Chilisaus

Nydelig som tilbehør til fisk og grillmat

Chilisaus

Chilisaus gir fisken en ny vri. Den er god på smak og lett å lage.

under 20 min lett