Pastasaus
Denne pastasausen passer til alle typer kokt pasta.
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 stk Løk
 - 2 båt Hvitløk
 - 1 boks Hermetiske tomater
 - 1 ts Balsamicoeddik
 - 0,5 ts Sukker
 - 4 dl Melk
 - 0,5 ts Salt
 - 2 ss Hvetemel
 - 0,5 ts Pepper
 - 8 blad Frisk oregano (eller basilikum)
 - 0,5 dl Olivenolje
 
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk og hvitløk. Stek løken til den er myk og blank, ha i hvitløken og stek videre i et par minutter.
 - Tilsett hermetiserte tomater, sukker og balsamicoeddik. Kok sausen til den tykner, ca. 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper.
 - Lag en hvit saus ved å blande melk og mel i en kjele. Kok opp under omrøring, og smak til med salt og pepper.
 - Bland tomatsausen inn i den hvite sausen. Tilsett finhakkede urter.
 - Ha over litt olivenolje.
 
Kokkens tips:Gjør gjerne som italienerne og servér en skål med revet vellagret ost ved siden av pastaen.
