Pastasaus

Denne pastasausen passer til alle typer kokt pasta.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 stk Løk
  • 2 båt Hvitløk
  • 1 boks Hermetiske tomater
  • 1 ts Balsamicoeddik
  • 0,5 ts Sukker
  • 4 dl Melk
  • 0,5 ts Salt
  • 2 ss Hvetemel
  • 0,5 ts Pepper
  • 8 blad Frisk oregano (eller basilikum)
  • 0,5 dl Olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk og hvitløk. Stek løken til den er myk og blank, ha i hvitløken og stek videre i et par minutter.
  2. Tilsett hermetiserte tomater, sukker og balsamicoeddik. Kok sausen til den tykner, ca. 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Lag en hvit saus ved å blande melk og mel i en kjele. Kok opp under omrøring, og smak til med salt og pepper.
  4. Bland tomatsausen inn i den hvite sausen. Tilsett finhakkede urter.
  5. Ha over litt olivenolje.

Kokkens tips:Gjør gjerne som italienerne og servér en skål med revet vellagret ost ved siden av pastaen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.