Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tagliatelle med blåmuggostsaus

Dette er en enkel, rask og velsmakende middagsrett.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
75 g valnøttkjerner
400 g kyllingfilet
50 g smør
150 g frisk grønn asparges
500 g tagliatelle
2 dl matfløte
150 g blåmuggost
salt og pepper
50 g blåmuggost , til servering

Fremgangsmåte

  1. Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter.
  2. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver og stek de i en varm panne med litt smør. Sett til side.
  3. Kutt ca 2 cm av stilken på aspargesene og del dem i mindre biter.
  4. Stek asparges i en liten gryte med resten av smøret. Tilsett matfløte og blåmuggost. Kok opp og la det småkoke i ca. 2 minutter.
  5. Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.
  6. Tilsett det stekte kyllingkjøttet og smak til med salt og pepper.
  7. Fordel saus og valnøtter over pastaen. Topp med noen biter blåmuggost og server straks.