Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Tagliatelle med røkelaks

Pasta er perfekt for travle dager. Prøv tagliatelle med kremet saus og røkelaks.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
600 g tagliatelle
Pastasaus:
8 stk rød cherrytomat
2 båt hvitløk
1 stk løk
40 g smør
1 dl vann (pastavann)
2 dl matfløte
400 g røkelaks
1 stk vårløk
salt og pepper
½ stk sitron (saft)
1 ss grovhakket frisk koriander (eller dill)

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen 'al dente' i en stor gryte med fosskokende vann tilsatt salt. Behold litt pastavann. Mens pastaen koker kan du lage sausen.

    Pastasaus:

  2. Del cherrytomatene i to, finhakk hvitløk og grovhakk løken.
  3. Smelt smør i en stor panne og tilsett hvitløk og løk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank.
  4. Tilsett vann og fløte, og gi det hele et raskt oppkok.
  5. Skjær røkelaksen i mindre biter og vårløk i tynne skiver. 
  6. Tilsett røkelaks, vårløk og cherrytomater. Smak til med salt, pepper og sitronsaft før servering.
  7. Ha sausen over pastaen.Topp med urter før servering.