Persillesaus
Persillesaus kan med fordel serveres til røkt kjøtt, lammefilet og dampet eller røkt fisk.
Ingredienser:
Porsjoner
- 3 ss Smør
- 2 ss Hvetemel
- 4 dl Kjøttkraft eller ferdigbladet buljong/fond
- 1 dl Kremfløte
- 4 ss Bladpersille
Fremgangsmåte:
- Finhakk bladpersille og gjør eventuelt klar buljong.
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
- Tilsett lys kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til.
- Tilsett kremfløte eller matfløte og gi sausen et raskt oppkok.
- Tilsett persille og smak til med salt og hvit pepper.
Kokkens tips:Ønsker du en svak grønnlig farge på sausen og mer smak av persille, kan sausen kjøres i en hurtigmikser i noen sekunder før servering.