Persillesaus

Persillesaus

Persillesaus kan med fordel serveres til røkt kjøtt, lammefilet og dampet eller røkt fisk.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 3 ss Smør
  • 2 ss Hvetemel
  • 4 dl Kjøttkraft eller ferdigbladet buljong/fond
  • 1 dl Kremfløte
  • 4 ss Bladpersille

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk bladpersille og gjør eventuelt klar buljong.
  2. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn.
  3. Tilsett lys kjøttkraft/buljong, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til.
  4. Tilsett kremfløte eller matfløte og gi sausen et raskt oppkok.
  5. Tilsett persille og smak til med salt og hvit pepper.

Kokkens tips:Ønsker du en svak grønnlig farge på sausen og mer smak av persille, kan sausen kjøres i en hurtigmikser i noen sekunder før servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.