Rekesaus
Rekesaus smaker herlig til retter med fisk, skalldyr, kylling, kalkun, pasta eller lettdampede grønnsaker.
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 ss Smør
- 1 stk Rød chili
- 2 stk Vårløk
- 1 ss Hvetemel
- 3 dl Fiskekraft eller rekekraft
- 1,5 dl Crème fraîche orginal, 35 % eller matfløte
- 2 ss Limesaft
- 0,5 stk Lime
Fremgangsmåte:
- Vask lime, riv av skallet og skvis ut saften.
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme.
- Del chilien på langs og fjern frøene. Finsnitt chili og vårløk, og la det surre i smøret i noen minutter.
- Tilsett hvetemel og kok under omrøring i ca. 2 minutter.
- Ta kjelen av varmen og tilsett rekekraften gradvis under omrøring med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp, under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til.
- Tilsett crème fraîche eller matfløte og kok opp. Smak til med limesaft og revet limeskall, salt og pepper.