Rekesaus

Rekesaus smaker herlig til retter med fisk, skalldyr, kylling, kalkun, pasta eller lettdampede grønnsaker.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1 ss Smør
  • 1 stk Rød chili
  • 2 stk Vårløk
  • 1 ss Hvetemel
  • 3 dl Fiskekraft eller rekekraft
  • 1,5 dl Crème fraîche orginal, 35 % eller matfløte
  • 2 ss Limesaft
  • 0,5 stk Lime

Fremgangsmåte:

  1. Vask lime, riv av skallet og skvis ut saften.
  2. Smelt smøret i en kjele ved middels varme.
  3. Del chilien på langs og fjern frøene. Finsnitt chili og vårløk, og la det surre i smøret i noen minutter.
  4. Tilsett hvetemel og kok under omrøring i ca. 2 minutter.
  5. Ta kjelen av varmen og tilsett rekekraften gradvis under omrøring med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp, under omrøring. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til.
  6. Tilsett crème fraîche eller matfløte og kok opp. Smak til med limesaft og revet limeskall, salt og pepper.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.