Sitronsaus

Sitronsaus

Dette er en frisk og fyldig saus som passer godt til pasta, fisk og skalldyr.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 3 stk Vårløk
  • 1 stk Sitron
  • 2 ss Smør
  • 0,5 dl Hvitvin evt alkoholfri hvitvin
  • 2 dl Matfløte

Fremgangsmåte:

  1. Rens vårløkene, vask og skyll dem grundig. Skjær dem opp i små biter.
  2. Riv skallet av sitronen med et rivjern.
  3. Smelt smøret i en kjele og tilsett sitronskallet sammen med vårløken. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  4. Tilsett hvitvin og saften av en halv sitron. La dette småkoke i noen minutter.
  5. Tilsett matfløten og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med nykvernet salt og pepper. Kokkens tips:For å være sikker på at sausen ikke skiller seg, er det viktig at du følger oppskriften nøye. Alt det sure må tilsettes i kjelen, før du tilsetter fløten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.