Sitronsaus
Dette er en frisk og fyldig saus som passer godt til pasta, fisk og skalldyr.
Ingredienser:
Porsjoner
- 3 stk Vårløk
- 1 stk Sitron
- 2 ss Smør
- 0,5 dl Hvitvin evt alkoholfri hvitvin
- 2 dl Matfløte
Fremgangsmåte:
- Rens vårløkene, vask og skyll dem grundig. Skjær dem opp i små biter.
- Riv skallet av sitronen med et rivjern.
- Smelt smøret i en kjele og tilsett sitronskallet sammen med vårløken. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
- Tilsett hvitvin og saften av en halv sitron. La dette småkoke i noen minutter.
- Tilsett matfløten og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med nykvernet salt og pepper. Kokkens tips:For å være sikker på at sausen ikke skiller seg, er det viktig at du følger oppskriften nøye. Alt det sure må tilsettes i kjelen, før du tilsetter fløten.