Sjokolade- og tomatsaus
Dette er en robust og smaksrik saus som passer godt til grillet kylling, kalkun og svinefilet.
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 stk Tomat
- 0,5 stk Løk
- 1 båt Hvitløk
- 2 ss Smør
- 0,5 ts Malt kanel
- 0,5 ts Salt
- 0,5 dl Hønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
- 35 g Mørk sjokolade, 70% kakao
- 0,5 dl Crème fraîche orginal, 35 %
- 0,5 ts Sukker
- 1 ss Frisk timian (finhakket)
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat.
- Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres løk, hvitløk, kanel, og revet muskatnøtt i smør på middels varme i noen minutter til løken har myknet.
- Skold tomatene. Finhakk tomatkjøttet og tilsett det i kjelen sammen med hønsekraft/buljong og salt. La det hele småkoke i ca. 10 minutter.
- Riv sjokoladen og rør den inn i sausen.
- Tilsett crème fraîche og sukker og smak til med nykvernet salt og pepper. Strø over litt finhakket timian før servering.
Kokkens tips:For å skolde tomater legger du tomatene i kokende vann til skinnet løsner (1–2 minutter). Ta tomatene opp fravannet og legg dem til avkjøling. Ta skinnet av tomatene, og rens ut frøene.