Sjokolade- og tomatsaus
.../Oppskrifter/Tilbehør/Sauser

Sjokolade- og tomatsaus

Dette er en robust og smaksrik saus som passer godt til grillet kylling, kalkun og svinefilet.

TidUnder 20 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 4 stk Tomat
  • 0,5 stk Løk
  • 1 båt Hvitløk
  • 2 ss Smør
  • 0,5 ts Malt kanel
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 dl Hønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
  • 35 g Mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 dl Crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts Sukker
  • 1 ss Frisk timian (finhakket)

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat.
  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres løk, hvitløk, kanel, og revet muskatnøtt i smør på middels varme i noen minutter til løken har myknet.
  3. Skold tomatene. Finhakk tomatkjøttet og tilsett det i kjelen sammen med hønsekraft/buljong og salt. La det hele småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Riv sjokoladen og rør den inn i sausen.
  5. Tilsett crème fraîche og sukker og smak til med nykvernet salt og pepper. Strø over litt finhakket timian før servering.

Kokkens tips:For å skolde tomater legger du tomatene i kokende vann til skinnet løsner (1–2 minutter). Ta tomatene opp fravannet og legg dem til avkjøling. Ta skinnet av tomatene, og rens ut frøene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.