Skogsoppsaus

Skogsoppsaus

Skogsoppsaus er en kraftig og smaksrik saus som krever kjøtt med mye smak.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 1,5 dl Kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
  • 1,5 dl Melk
  • 10 g Skogsopp (gjerne kantarell)
  • 100 g Frisk sjampinjong eller annen frisk sopp
  • 3 stk Sjalottløk
  • 2 ss Smør
  • 1 ss Hvetemel
  • 2 ss Portvin eller annen hetvin (kan sløyfes)
  • 1 dl Kremfløte
  • 0,5 ts Salt

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp kjøttkraft eller buljong og lettmelk og tilsett tørket skogsopp. Slå ned varmen på platen og la skogsoppen trekke i væsken til den er myk.
  2. Finhakk frisk sopp og sjalottløk, og fres dette i smør under omrøring i noen minutter.
  3. Tilsett hvetemel, og rør det godt inn i blandingen.
  4. Ha væsken med den tørkede skogsoppen i en hurtigmikser eller bruk stavmikser og kjør blandingen til en jevn masse.
  5. Massen tilsettes i sopp- og løkblandingen under omrøring. Kok opp sausen og tilsett hetvin og fløte.
  6. La den småkoke i ca. 10 minutter og smak til med salt og pepper.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.