Gomme med anis

Gomme med anis

Gomme lages over hele landet og hver bygd har sin oppskrift og sine tradisjoner. Utgangspunktet er melk som blir skilt i ostemasse og myse og deretter blir kokt inn. Gomme smøres gjerne på klenning og lefse som rulles sammen.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 4 l Helmelk
  • 7 dl Syrnet melk
  • 3 ts Malt anis
  • 4 ss Sukker
  • 2 ss Hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Gi helmelken et oppkok. Ha forsiktig i syrnet melk, litt om gangen. Tilsett anis og sukker. La massen koke inn til den har en passe konsistens og fått en lysebrun farge.
  2. Rør hvetemelet ut i ca. 3 ss melk og ha det i gommen under røring. Kok opp og la koke ca. 5 minutter.
  3. Ha gommen over i en skål og pynt med kanel i striper.

Kokkens tips:Denne gommen kan fint fryses.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.