Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kokaost

Kokaost ble laget på forskjellige måter rundt om i landet og ble som regel brukt til pålegg.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
5 l helmelk
2 l syrnet melk naturell
1 stk egg
3 dl rosiner
dryss med kanel og sukker

Fremgangsmåte

  1. Varm melken til kokepunktet.
  2. Tilsett sammenvispet egg og syrnet melk. La melken stå så den skiller seg. Den skal ikke koke.
  3. Hell alt gjennom en sil slik at ostemasse og myse blir skilt.
  4. Trykk ostestoffet ned i en kakeform sammen med et lag av rosiner.
  5. Strø på sukker og kanel på toppen.
  6. Avkjøl og skjær kokaosten i skiver.
  7. Kokaosten smaker godt til tradisjonsbakst som vafler, lefser, sveler og pletter