Mandelkjernepudding
Ingredienser:
Porsjoner
- 3 dl Kremfløte
- 5 dl Helmelk
- 1 dl Sukker
- 75 g Maisstivelse (maizena)
- 2 stk Egg
- 75 g Mandler
- Bærsaus:
- 1 dl Vann
- 1 dl Sukker
- 300 g Bringebær (eller f.eks jordbær)
- Mandelkjernepudding:
Fremgangsmåte:
Mandelkjernepudding:
- Bland fløte, melk, sukker og maisstivelse og la det få et oppkok under konstant omrøring. Slå ned varmen og la det stå og småkoke i noen minutter under omrøring.
- Ta kjelen av platen og rør inn godt sammenpiskede egg og skåldede, grovhakkede mandler. Avkjøl.Bærsaus:
- Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
- Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor. Tilsett røde bær og kjør det hele sammen.
- Sausen kan siles eller den kan være som den er.