Mandelkjernepudding

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 3 dl Kremfløte
  • 5 dl Helmelk
  • 1 dl Sukker
  • 75 g Maisstivelse (maizena)
  • 2 stk Egg
  • 75 g Mandler
  • Bærsaus:
  • 1 dl Vann
  • 1 dl Sukker
  • 300 g Bringebær (eller f.eks jordbær)
  • Mandelkjernepudding:

Fremgangsmåte:

Mandelkjernepudding:

  1. Bland fløte, melk, sukker og maisstivelse og la det få et oppkok under konstant omrøring. Slå ned varmen og la det stå og småkoke i noen minutter under omrøring.
  2. Ta kjelen av platen og rør inn godt sammenpiskede egg og skåldede, grovhakkede mandler. Avkjøl.Bærsaus:
  3. Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
  4. Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor. Tilsett røde bær og kjør det hele sammen.
  5. Sausen kan siles eller den kan være som den er.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.