Mikkelsmessegrøt med brunost

Mikkelsmessegrøt

Mikkelsmesse ble feiret 29. september og markerte avslutningen på innhøstingen og begynnelsen på jaktsesongen. Til Mikkelsmessen ble det servert en grøt av bygg og melk, derav navnet Mikkelsmessegrøt.

TidUnder 20 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 275 g Byggmel
  • 2 l Helmelk
  • Tilbehør:
  • 500 g Benfritt grytekjøtt av lam

Fremgangsmåte:

  1. Lag jevning av byggmelet og en del av helmelken.
  2. Kok opp resten av melken og tilsett jevningen under omrøring. La grøten småkoke i ca 10 minutter under omrøring, og smak til med salt.
  3. Ha mysost og smør på grøten, og servér den alene eller sammen med kokt lammekjøtt. Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk og meieriprodukter, og spesielt brunost, inneholder mye jod? Jod er viktig for forbrenningen vår, og for normal vekst og utvikling hos barn.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.