Mikkelsmessegrøt
Mikkelsmesse ble feiret 29. september og markerte avslutningen på innhøstingen og begynnelsen på jaktsesongen. Til Mikkelsmessen ble det servert en grøt av bygg og melk, derav navnet Mikkelsmessegrøt.
Ingredienser:
Porsjoner
- 275 g Byggmel
- 2 l Helmelk
- Tilbehør:
- 500 g Benfritt grytekjøtt av lam
Fremgangsmåte:
- Lag jevning av byggmelet og en del av helmelken.
- Kok opp resten av melken og tilsett jevningen under omrøring. La grøten småkoke i ca 10 minutter under omrøring, og smak til med salt.
- Ha mysost og smør på grøten, og servér den alene eller sammen med kokt lammekjøtt. Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk og meieriprodukter, og spesielt brunost, inneholder mye jod? Jod er viktig for forbrenningen vår, og for normal vekst og utvikling hos barn.