Pasta
.../BMI-kalkulator/Dagsmenyer/3100

Dagsmeny 3 - 3100 kcal

Frokost (ca. 550 kcal):

  • 2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
  • Tynt lag smør eller majones
  • 2 egg (stekt eller kokt)
  • 2 skiver bacon eller annet kjøttpålegg
  • Fri mengde tomat, agurk, paprika og salat
  • 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
  • Kaffe/te

Lunsj (ca. 650 kcal):

  • 3 grove pannekaker med havregryn
  • 6 ss cottage cheese
  • 3 ss syltetøy med mindre sukker
  • 1 banan
  • 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk, eller 1 dl juice
  • Kaffe/te

Middag (ca. 800 kcal):

Pasta med grønnsaker og kylling:

  • ½ løk
  • ½ paprika
  • 200 g kylling eller magert kjøtt
  • ½ pose fryst spinat eller 1 pose frisk spinat
  • 2 ss pesto
  • 100 g grov pasta eller grov ris (tørrvekt)

Skjær opp grønnsaker og kylling i biter og stek disse i panne. Ha over pesto når kyllingen er gjennomstekt. Spis med pasta eller ris.

Kveldsmat (ca. 500 kcal):

  • 2 skiver grovt brød eller 4 grove knekkebrød
  • Tynt lag smør og pålegg*
  • 1 egg
  • Fri mengde tomat, agurk eller paprika
  • 1,5 dl skummet eller ekstra lett melk
  • 1 valgfri frukt

Mellommåltider:

Hvert alternativ gir ca. 200 kcal, velg to av alternativene under.

  • 1 eple/pære/nektarin og en liten neve (25 g) mandler eller nøtter
  • 1 dl cottage cheese, 3 ss havregryn og 1 ts usøtet syltetøy
  • 1,5 dl yoghurt naturell og 3 ss usøtet kornblanding eller havregryn
  • Fruktsalat med kvarg (150 gram frukt og 1 dl skyr eller mager kesam naturell/vanilje)
  • Grønnsaker og dipp laget med ca. 1 dl kesam
  • 2 grove knekkebrød med et tynt lag smør, magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 1 skive ekstra grovt brød med magert pålegg* og valgfrie grønnsaker
  • 1 banan og 1,5 dl lettere sjokolademelk

*Forslag til pålegg:

Det er lurt å variere med ulike typer pålegg og husk at mengden pålegg er vel så viktig som typen. Du kan gjerne spise to typer på samme brødskive.

  • Fisk og skalldyr: makrell i tomat, røkt makrell, sild, alle typer laksepålegg, tunfisk, sardiner, reker, krabbe, crabsticks, eller lignende. Bruk et tynt lag lettmajones, dersom du ønsker majones på skalldyrpålegget
  • Ost: hvitost, smøreoster, kvarg/kesam og cottage cheese
  • Kjøtt og fjærkre: velg gjerne magre varianter som kokt skinke, kylling- og kalkunpålegg, skinkestek og hamburgerrygg, i tillegg til leverpostei, salt bankekjøtt og roastbiff
  • Egg
  • Syltetøy: velg de med minst mulig tilsatt sukker

Tips: Smøreost kan brukes som erstatning for smør og majones. Pynt gjerne med frukt og grønnsaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.