Hei!

Lyst på matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen?

Vil du melde deg på nyhetsbrev fra Melk.no?

Kringler med vaniljekrem og krokanstrø

Vaniljekrem i gjærbakst er en sikker vinner. Med litt krokanstrøssel på toppen smaker denne baksten nydelig.

Se flere oppskrifter på spennende bakst her.

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 26 stk
300 g smør
200 g sukker
50 g gjær
4 dl helmelk
4 stk egg
900 g hvetemel
300 g ferdig vaniljekrem
Pynt:
1 stk pisket egg
50 g krokandryss (kakepynt)

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker lyst og porøst.
  2. Smuldre gjæren ned i en bolle, og rør den ut i lunken melk. Tilsett eggene og rør sammen, rør så i blandingen av smør og sukker.
  3. Arbeid inn melet litt etter litt til en smidig og lett håndterlig deig. La deigen heve i ca. 1 time.
  4. Del deigen i tre like deler, og kjevl hver del ut i en tynn leiv. Smør på 1/3 av vaniljekremen på hver leiv. Brett leiven sammen, og del den i 2 cm tykke strimler. Disse tvinnes sammen, og legges i dråpeform på bakepapir. La dem etterheve i 40 minutter.
  5. Pensle dråpene med sammenvispet egg, og strø på krokan. Stek dem midt i ovnen ved 180 grader i 15 minutter, og avkjøl kakene på rist. 
    3 om dagen-tips

    Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere oppskrifter på spennende bakst her.