Kringler med vaniljekrem og krokanstrø på et fat ved siden av to glass melk

Kringler med vaniljekrem og krokanstrø

Vaniljekrem i gjærbakst er en sikker vinner. Med litt krokanstrøssel på toppen smaker denne baksten nydelig.

Se flere oppskrifter på spennende bakst her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 26 stk.

  • 300 g Smør
  • 200 g Sukker
  • 50 g Gjær
  • 4 dl Helmelk
  • 4 stk Egg
  • 900 g Hvetemel
  • 300 g Ferdig vaniljekrem
  • Pynt:
  • 1 stk Egg
  • 50 g Krokandryss (kakepynt)

Fremgangsmåte:

  1. Rør smør og sukker lyst og porøst.
  2. Smuldre gjæren ned i en bolle, og rør den ut i lunken melk. Tilsett eggene og rør sammen, rør så i blandingen av smør og sukker.
  3. Arbeid inn melet litt etter litt til en smidig og lett håndterlig deig. La deigen heve i ca. 1 time.
  4. Del deigen i tre like deler, og kjevl hver del ut i en tynn leiv. Smør på 1/3 av vaniljekremen på hver leiv. Brett leiven sammen, og del den i 2 cm tykke strimler. Disse tvinnes sammen, og legges i dråpeform på bakepapir. La dem etterheve i 40 minutter.
  5. Pensle dråpene med sammenvispet egg, og strø på krokan. Stek dem midt i ovnen ved 180 grader i 15 minutter, og avkjøl kakene på rist.  3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Se flere oppskrifter på spennende bakst her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.